Вт. 23 Квітня 2024

Рекордні обсяги: Україна в рази наростила експорт горіхів, фруктів і ягід

Аналітики EastFruit звернули увагу на різке зростання експорту фруктів, ягід та горіхів до Німеччини за перші три квартали 2021 року, порівняно з попередніми роками. Виторг України від плодово-ягідного експорту до Німеччини за цей період склав $15,7 млн, збільшившись на 71% порівняно з 2020 роком і ставши рекордним за весь час.

Україна до Німеччини у січні-вересні 2021 року? Основний виторг Україні приніс експорт замороженої малини, який зріс у 3,3 рази до $5,7 млн. Другу позицію в експорті також займали ягоди, щоправда дикорослі – експорт заморожених лісових чорниць та інших дикоросів до Німеччини з України зріс на 82% до 2020 року до $5,5 млн. Також вперше до Німеччини були поставлені порівняно невеликі партії свіжої малини, їстівних каштанів і одна партія свіжої черешні. 28%, але загальна виручка від цього експорту залишилася практично незмінною. Зниження експорту зазначалося в категорії замороженої суниці садової, кавунів та яблук.

Таким чином, Україна продовжила експансію на ключові ринки Євросоюзу, яка розпочалася навіть до введення російського ембарго на постачання продуктів харчування з України до Росії та різко прискорилася після цього.

Крім Німеччини, Україна за перші 9 місяців 2021 року збільшила експорт горіхів, ягід та фруктів також на ринки інших країн ЄС: Польщі (на 85%), Франції (на 22%), Нідерландів (на 86%), Італії (на 70%). ), Австрії (на 35%), Литви (на 95%) та інших.Цікаво, що у рейтингу основних ринків збуту українських фруктів, ягід та горіхів перші 8 місць у 2021 році посідають саме країни Євросоюзу, і лише 9 та 10 місця посідають Азербайджан та Туреччина. На перші вісім країн ЄС припадає 72% всього фруктового експорту України.


Залишити коментар