Чт. 18 Квітня 2024

Для аграріїв створять антикризовий штаб із енергетичних проблем

Міністерство аграрної політики та продовольства формує департамент харчової промисловості, який займається проблемами та державною підтримкою підприємств-переробників у харчовій галузі. Також створюється антикризовий штаб для розв’язання енергетичних проблем в агросекторі через різке зростання вартості енергоносіїв.

Про це міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко заявив під час зборів до Дня працівників харчової промисловості, повідомляє об’єднання «Союз молочних підприємств України».

Він додав, що міністерство знає про проблеми молокопереробників, готове до співпраці і відстоюватиме інтереси молочної галузі і розширюватиме можливості держпідтримки.

«У міністерстві є розуміння того, що переробники сьогодні перебувають у кабальних умовах. Рухатимемося разом уперед, використовуючи всі можливості. Вже ведеться робота щодо забезпечення підтримки вітчизняних виробників на законодавчому рівні. Наша мета — у 2022 році прийняти закон про внутрішню торгівлю і навести порядок у стосунках постачальників і торговельних мереж», — сказав він.

За даними Держстату, виробництво молока в Україні в січні-вересні 2021 р. знизилося на 6,1% у порівнянні з січнем-вереснем 2020 р. — до 6,81 млн т. з аналогічною датою 2020 року на 6,7%, до 3,11 млн голів (у тому числі поголів’я корів на 5,9%, до 1,64 млн голів).


Залишити коментар