Фермер поділився, скільки можна заробити на жимолості
Прибутковою для вирощування вважає жимолость Андрій Ковальчук. Фермер вирощує ягоду у Новоград-Волинському і планує збільшувати під неї площі.
Чоловік розповів журналістам, що на жимолость в Україні спостерігається чималий попит. Весь урожай ягід фермеру вдалося без проблем реалізувати. Від покупців поступало дуже багато заявок.
Нині фермер культивує 4 сорти: Бакчарський велетень, Донька велетня, Восторг і Югана.
«Ми плануємо садити жимолость на нових плантаціях, – поділився Андрій Ковальчук. – Ринок потребує як ранніх, так і середніх та пізніх сортів. Люди скуштували жимолость, їм сподобалося. Отримали більше інформації від нас, почитали те, що писали в ЗМІ. Почали надходити хороші заявки.
Ми будемо розширятися, готуємо для цього ділянки. Будемо висаджувати більше нових сортів, зокрема канадської селекції: Бореаліс Бьюті, Бореаліс Біст (Бест) і Бореаліс Бліззард, які мають інший термін дозрівання, від середнього до пізнього. Плюс нові сорти російської селекції з покращеними смаковими якостями, придатні для механічного збирання, з хорошою транспортабельністю».
Андрій Ковальчук реалізував ягоду за ціною від 200 до 350 грн/кг. Фермер відзначив, що вартість ягоди майже зрівнялася з цінами за лохину.
Залишити коментар