Сир на вагу золота: до яких наслідків призводить подорожчання продукції
Український сир продовжує дорожчати. Вартість вітчизняної продукції перевищила ціну білоруської і майже досягли одного рівня з російським сиром.
Про це пише MilkUA.info.
Сировари вважають, що підняття цін на сир в ситуації, що склалася, необхідне для виживання виробництва. Але це призводить до того, що споживач все більше схиляється до купівлі більш дешевого імпортного сиру, звикає до смакових якостей більш дешевого, наприклад, польського сиру. І якщо в майбутньому ціни навіть вирівняються, то багато хто буде вже робити вибір на користь іноземного продукту.
Загалом, шансів швидко відновити виробництво буде зовсім мало, навіть якщо раптом українське молоко стане дешевим, а ціни на газ впадуть у рази.
Деякі великі оператори мають намір в жовтні збільшити ціну на сир на чергові 5%, на полицях в магазинах він не буде дешевше 220 грн/кг.
Випуск справжнього сичужного сиру в минулому місяці склав близько 5,5 тис. т (-18% до серпня 2020), а сирного напівтвердого продукту 3,8 тис. т. У вересні, і тим більше в жовтні, виробництво сиру в Україні ще більше скоротиться.
Залишити коментар