Без стерилізації і консервантів: рецепт солоних огірків на зиму
За смаком ці огірки схожі з бочковими. Вони чудово підійдуть для приготування розсольнику, салатів, піци та інших страв. Скористайтеся цим простим рецептом і ви.
Інгредієнти
- для розсолу на 1 літр необхідно додати 50 гр. солі;
- гострий перець, часник і зелень — за смаком.
Покроковий опис рецепта
1. Обрізати огірочки з двох сторін. На дно каструлі викласти гілки смородини, сухий кріп, лист хрону, часник, нарізаний перець чилі. Зверху покласти огірки. Поверх огірків ті ж інгредієнти, які викладені внизу. Повністю залити каструлю кип’яченою водою. На кожен літр води додавати по 50 гр солі.
2. Накрити марлею-рушником придавити вантажем, залишити на 3-4 дні.
3. Витягти огірки, процідити і прокип’ятити розсіл, до кип’ятіння рекомендовано додати листя смородини або дуба. У банку додати перець чилі, лавровий лист, часник, огірки, зелень, залити кип’яченим розсолом. Потім дати банці охолонути, вилити розсіл, прокип’ятити ще раз і залити назад, закрутити кришку, перевернути, накрити ковдрою.
Джерело “Прості рецепти”
Залишити коментар