Шведи представили молоко на основі картоплі
До складу нового рослинного «молока», крім картоплі, входить гороховий білок, рапсова олія та клітковина цикорію. Продукт збагачений вітамінами, включно з B12, пише AgroTimes з посиланням на vegnews.com.
Також напій не містить сої, глютену і цукру, і був розроблений як універсальний продукт, який можна використовувати в кулінарії і випічці. І навіть DUG піниться так само, як і коров’яче молоко, що робить його доброю альтернативою для латте.
“Картопляне молоко” розробила шведська компанія Veg of Lund. Розробники заявляють, що виробництво молока з картоплі набагато ефективніше, ніж такі відомі компоненти рослинного молока як мигдаль, овес та рис.
Цікаво, що використання картоплі як основного компонента напою, дає значну економію землі та води, порівняно з поширеними рослинними аналогами. Так, картопля потребує вдвічі менше землі, ніж овес, і в 56 разів менше води, ніж мигдаль.
Залишити коментар