Визначили улюблене морозиво українців
В Україні почали виробляти більше морозива. За перші 5 місяців поточного року вітчизняні підприємства виготовили 61,6 тисяч літрів солодких ласощів. Це на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва за 5 місяців 2021 року), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і Кіровоградська (4,5%) області.
В Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом – 55,4%, пломбір – 22,4%, вершкове – 11,3%, молочне – 1,8%, плодово-ягідне – 9,1%.
Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. Також у числі трендів останніх років є зростання продажів морозива на вагу на вулиці та збільшення попиту на морозиво у великій «сімейній» упаковці – від 0,5 до 2 кг.
Тенденції і перспективи виготовлення морозива під час нещодавньої зустрічі обговорили голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський.
Залишити коментар