Сб. 27 Квітня 2024

В ЄС назвали причини, що можуть негативно вплинути на виробництво м’яса птиці

Згідно з останнім короткостроковим прогнозом Європейської комісії, в ЄС в цьому році очікується неоднозначна ситуація щодо виробництва м’яса. У той час як за прогнозами виробництво свинини додасть 394 000 тон (+ 1,7%), в інших секторах очікується спад показників.

Про це інформують на сайті Союзу птахівників України.

Що стосується експорту, поставки свинини з ЄС зростуть на 5%, незважаючи на торговельні бар’єри, що виникли після Брексіта. Водночас очікується, що виробництво яловичини в ЄС скоротиться на 1,3% (92 000 тон) в 2021 році через зниження попиту в секторі громадського харчування. Однак експорт на дорогі ринки, такі як Канада і Японія, повинен зрости завдяки недавнім торговельним угодам.

У птахівництві очікують аналогічного розвитку ситуації через спалахи пташиного грипу, зареєстровані на основних ринках-виробниках, і високі ціни на корми. Виробництво м’яса птиці в цьому році впаде на 0,9% (-121 000 тон), але очікується зростання внутрішнього споживання в усьому блоці з поновленням роботи сектора громадського харчування. Однак заморожені запаси повинні частково задовольнити цей додатковий попит, що призведе до очевидного стабільному споживання.

Виробництво м’яса овець і кіз в ЄС має залишатися стабільним в 2021 році, збільшившись на 0,1% (688 тонн), незважаючи на відносно високі ціни. З точки зору попиту, відкриття пунктів громадського харчування має справити позитивний вплив на сектор в другій половину року.

 


Залишити коментар