Пт. 19 Квітня 2024

Селяни на Львівщині скаржаться на нашестя шкідників

Жителі Пустомитівської громади на Львівщині б’ють на сполох: їхні земельні ділянки атакують слизняки. Шкідники швидко розмножуються і становлять серйозну загрозу врожаю.

Місцева мешканка Христина Наумко-Сороковська закликає громаду згуртуватися у боротьбі проти слизняків і відреагувати на тривожну ситуацію відповідні органи. Про це йдеться у її дописі на сторінці Пустомитівської ОТГ у Фейсбуці.

Жінка відзначає, що “слизняк іспанський” — слизняк роду Arion родини Arionidae, вважається серйозним шкідником як у садівництві так і у сільському господарстві.

“Він так швидко розповсюджується, що боротись з ним поодинці просто неможливо! Тут необхідно вжити комплексні методи по ліквідації цих шкідників цілою громадою, біологічними засобами які дозволені в населених пунктах, бо рік за роком їх стає все більше і більше… Треба негайно реагувати!

Люди щодня відрами визбирують, сіллю посипають, іншими розчинами поливають, та все марно… Вони пошкоджують всі рослини на своєму шляху і лізуть людям просто до хати.

Громада просить серйозно поставитись до даної проблеми та відреагувати відповідні органи і вжити всі можливі заходи, щодо ліквідації цих шкідників, бо в іншому випадку, всій нашій ТГ загрожує неконтрольована нашесть рудих слимаків”, – написала Христина Наумко-Сороковська.

Жінка закликає мешканців Пустомитівської ОТГ спільно подолати слизняків і стати прикладом для інших громад, адже шкідники впевнено захоплюють землі західного регіону України.

Фото з Інтернету та з допису Христини Наумко-Сороковської

 


Залишити коментар