Пт. 19 Квітня 2024

Президент України підписав закон про пестициди та агрохімікати

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до ст. 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України (реєстр. №2289). Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради України.

Документом удосконалено окремі положення щодо регулювання ввезення та застосування в Україні незареєстрованих пестицидів, використання залишків пестицидів та агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, надано можливість застосування, зберігання, торгівлі, реклами та перевезення залишків препаратів протягом 2 років після закінчення терміну їхньої реєстрації.

Також в Україні тепер буде розблоковано ввезення зразків інноваційних засобів захисту рослин для наукових досліджень і державних випробувань.

Крім того, зі ст. 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» виключено норму, згідно з якою обов’язковою умовою ввезення та застосування в Україні дослідних партій пестицидів, що використовуються для державних випробувань та наукових досліджень, є документальне підтвердження їхньої державної реєстрації в країні, де вони виробляються.

Джерело: АПК-інформ


Залишити коментар