Сб. 27 Квітня 2024

На Хмельниччині палав хлібний лан

У середу, 28 липня, об 11.06 вогнеборці отримали повідомлення про загоряння на пшеничному полі. Рятувальники прибули на місце події – у село Гораївку, що в Кам’янець-Подільському районі, аби ліквідувати пожежу та врятувати врожай. Окрім цього, на гасіння пожежі аграрії залучили трактор з плугом та бочку з водою.

Так, до місця пожежі було направлено вогнеборців 35 Державного пожежно-рятувального поста смт Стара Ушиця та місцеві пожежні команди сіл Крушанівка та Великий Жванчик.

На момент прибуття рятувальників, вогонь охопив 5 га пшениці, існувала загроза поширення полум’я на всю площу поля, яка складала 70 га. Вогнеборці боролися з вогнем по фронту розповсюдження пожежі. Завдяки оперативним діям рятувальники локалізували та ліквідували пожежу у тих масштабах, яких вона набула на момент прибуття та вдалось врятувати від знищення вогнем 65 га хлібного лану.

Пожежу локалізовано об 11:50 та ліквідовано о 12:00. На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Причину пожежі наразі встановлюють фахівці.


Залишити коментар