Пт. 19 Квітня 2024

Український виробник експортуватиме лохину в Малайзію

Український виробник органічної лохини Family Garden постачатиме лохину до Малайзії. Компанія відправлятиме партії ягід щотижня до початку осені. Про це на власній сторінці в соцмережі написав міністр іноземних справ України Дмитро Кулеба.

Він пояснив, що для того, аби вивести українську продукцію на ринок Малайзії знадобилося шість місяців. Налагодити бізнес-процеси допомогло Міністерство закордонних справ.

Так, торік у грудні український виробник органічної лохини Family Garden заповнив анкету на сайті МЗС. Міністерство зв’язалося з компанією і включило її до складу Ради експортерів та інвесторів. Згодом українські дипломатичні місії отримали запит на пошук партнерів і почали працювати.

За місяць компанія почала тісно та предметно працювати з Посольством України в Малайзії. Дипломати допомогли від аналізу ринку до перевірки доброчесності потенційних партнерів. В квітні 2021 урядовці організували онлайн-переговори з потенційними покупцями.

Зрештою, компанія підписала контракт на постачання перших 5 тонн ягід в Малайзію.

«В минулі тижні до Малайзії прибули перші дві партії у понад тонну лохини Family Garden. До вересня партії відправлятимуться щотижня», – відзначив Дмитро Кулеба.


Залишити коментар