Пт. 29 Березня 2024

Все більше українців інвестують гроші в “зелену” енергетику

Щораз більше українських родин встановлюють на територіях домогосподарств сонячні батареї. Так, у ІІ кварталі 2021 року приблизно 3,5 тисяч домогосподарств встановили сонячні електростанції. Про це інформує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Згідно з офіційною інформацією, у II кварталі цього року 3480 домогосподарств встановили сонячні електростанції загальною потужністю 98 МВт. Це у 1,7 разів більше, ніж у I кварталі.

Таким чином, всього на сьогодні в Україні налічується понад 35 400 родин, які перейшли на електроенергію з енергії сонця. Загальна потужність таких СЕС – 933 МВт. У сонячні електростанції домогосподарства інвестували близько 730 млн євро.

Вже відомі області-лідерки зі встановлення сонячних електростанцій. Це Дніпропетровська – 5706 станцій загальною потужністю 141 МВт; Тернопільська – 2788 станцій загальною потужністю 79 МВт; Закарпатська – 2718 станцій загальною потужністю 78 МВт.

«Щороку кількість сімей, які цікавляться та інвестують в «зелену» енергетику, зростає. Очевидними перевагами є можливість бути менш енергозалежними, самостійно забезпечувати свої потреби в енергії та заощаджувати сімейний бюджет на рахунках за електроенергію», – прокоментував Костянтин Гура, в.о. Голови Держенергоефективності.


Залишити коментар