Чт. 25 Квітня 2024

Частина урожаю картоплі вже згнила у полі

Через тривалі зливи якість української картоплі суттєво знизилася. Особливо стривожені ситуацією виробники картоплі у південних регіонах країни. Так, на Херсонщині через надмірну вологу картопля почала гнити в землі ще до збору урожаю. Про це пише EastFruit.

Наразі українські виробники картоплі змушені мало не кожен день переглядати ціни на свою продукцію, щоб хоч якось реалізувати врожай. Зараз основна пропозиція на українському ринку – це картопля непридатна для зберігання. При цьому з урахуванням різкого погіршення якісних характеристик продукції реалізовувати її треба якомога швидше. Попит в даному сегменті також помітно знизився, кінцевого споживача часто не влаштовує зовнішній вигляд пропонованої картоплі.

Зокрема, вже сьогодні українські виробники з Херсонської області пропонують картоплю по 3-4 грн/кг ($ 0,11-0,15 / кг). Настільки низька ціна також змушує знижувати ціни на дану продукції і виробників інших областей, у яких картопля більш прийнятної якості. Так, на сьогоднішній день картопля надходить в продаж по 4-7 грн/кг ($ 0,15-0,26 / кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж тиждень тому.

За прогнозами українських синоптиків дощі на території України триватимуть до кінця тижня. Більшість українських фермерів сходяться на думці, що ціни на картоплю навряд чи зростуть до кінця серпня, поки не приступлять до збирання врожаю картоплі, який придатний для зберігання.


Залишити коментар