Ср. 24 Квітня 2024

В Україні можуть ввести заборону на продаж алкоголю в крамницях і супермаркетах

В Україні можуть запровадити заборону на продаж спиртного і цигарок у магазинах і супермаркетах, де є спортивні чи дитячі товари. Придбати алкоголь і сигарети покупці зможуть у спеціалізованих точках, де не реалізовуватимуть іншої продукції. Такі вимоги містить законопроєкт №5805, який зареєстрував народний депутат від “Слуги народу” Георгій Мазурашу.

Нардеп хоче дозволити торгівлю пивом, алкогольними і слабоалкогольними напоями, вином, звичайними і електронними сигаретами, пристроями для куріння без згоряння тютюну і аксесуарами для них лише в спеціалізованих торгових точках. Окрім цього, в цих точках не торгуватимуть жодним іншим товаром.

Автор законопроєкту закликає заборонити продаж алкоголю та сигарет у магазинах і супермаркетах, якщо там реалізують ще й спортивні або дитячі товари. Порушникам заборони Георгій Мазурашу пропонує сплачувати понад 21 тисячу гривень штрафу.

За допомогою законопроєкта нардеп сподівається протидіяти вживанню алкоголю та цигарок серед українців. Законопроєкт перебуває на розгляді.

Джерело: “Уніан”


Залишити коментар