Пт. 26 Квітня 2024

Канадійці відкрили секрет якісної черешні і вищого заробітку збирачів

Компанія Jealous Fruits з Канади, де почали збирати черешню вночі, отримала якісні ягоди при більш низькій температурі і кращий настрій збирачів, які могли працювати довше, повідомляє AgroTimes за матеріалами FreshPlaza.

«У 2020 році ми провели випробування нічного збору врожаю з 90 збирачами і були дуже задоволені результатами, – говорить Джулія Маклахлен з компанії. – Ми спостерігали значне поліпшення морального стану і підвищення заробітної плати працівників, а також поліпшення якості упакованої черешні».

Збирачі компанії дуже задоволені роботою в холодну пору доби – вони можуть працювати довше, що дає можливість збільшити заробіток. Зміна триває з півночі до 9 ранку, з можливістю продовжити її на годину, якщо потрібно.

«Оскільки збір врожаю займає лише 7 тижнів, дуже важливо, щоб наші збирачі врожаю змогли максимізувати свої заробітки. Крім того, надзвичайно важливо, щоб ми збирали всю черешню оптимально стиглою», – відзначають в Jealous Fruits.

Збирачі оснащені двома ліхтарями для того, щоб добре бачити ягоди, драбини і гілки. Виявляється, збирачі краще бачать ягоди вночі в світлі ліхтаря, ніж удень, коли світить сонце. Працівники носять світловідбиваючі елементи, щоб не потрапити під трактора. Крім того, компанія добре освітлює трактори, причепи та зони завантаження.

Збір в холодні годин дня також позитивно впливає на якість плодів.

Черешні з температурою від 15 до 18С набагато менше пошкоджуються і довше зберігаються.


Залишити коментар