На святі малини спекли рекордний пиріг з ягодами

Господині із Вінничини змогли спекти найдовший в Україні пиріг із малиною. Випічку довжиною 18 метрів урочисто зафіксували у Книзі рекордів України. Ласощі приготували в рамках заходу “МалинаФест”, що відбувся у селі Чернятин. Пирогом вгощали всіх відвідувачів.

Як розповів голова Северинівської ОТГ Василь Малярчук виданню “Голос України”, для велетенського пирога використали 60 кг борошна, 80 штук яєць, 12 кілограмів свіжих ягід малини і 17 кілограмів цукру, малиновий джем.

Василь Малярчук також ознайомив присутніх із історією виникнення перших ягідників у навколишніх селах.

“Найголовнішим у всій цій справі стала любов місцевих господарів до смачної ягоди, – зауважив Василь Малярчук. – Її тут вирощують ще з 70-х років минулого століття. Саме тоді заклали перші ягідники на полях місцевого радгоспу-технікуму, після того малина “перекочувала” на присадибні ділянки мешканців села, нині вона росте майже на кожному обійсті”.

Учасників свята привітала обласна та місцева влада.

“Життя у вашому селі можна назвати по-справжньому малиновим, а не чорно-білим, – сказав у своєму виступі на фестивалі голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. – Саме тут люди десятками років зберігають традицію вирощувати смачну і корисну ягоду. Фестиваль – це подяка тим, хто кожного року збирає по два врожаї малини. Це подяка за вашу невтомну працю”.


Залишити коментар