Сб. 20 Квітня 2024

Фермер із Закарпаття виготовляє хамон за старовинним рецептом

Василь Стефурак із Прикарпаття налагодив виробництво хамону за давнім рецептом. Його чоловік роздобув у свого австрійського колеги. У виготовленні продукції пан Василь використовує м’ясо баранів і натуральні складники.

“Пару сотень років тому “хімії” не було. Мої вівці харчуються тільки травою, отже хамон відповідає старовинному австрійському рецепту”, — розповідає Василь Стефурак.

До речі, Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі успіхи в селекції овець.  Фермеру вдалося практично неможливе: він акліматизував європейських тварин та вивів власну породу, яку можна розводити в українських Карпатах. До того вівці, привезені з-за кордону, не могли пристосуватися до нових умов і гинули.

Фермер аналізував характеристики тварин і допомагав тим вівцям, які мали шанс прижитися в змінених обставинах. Чоловік закріпив породні якості тварин по показниках на одну вівцематку: скільки вона дає вовни, молока та м’яса.

Джерело: New Food


Залишити коментар