Чт. 25 Квітня 2024

Вже відома вартість ранніх яблук на українському ринку

На поточному тижні українські садівники приступили до реалізації яблук ранніх сортів, повідомляють аналітики проекту EastFruit. На сьогоднішній день основна пропозиція на ринку становить яблуко сорту «Женева».

Також, варто відзначити, що в поточному році виробники приступили до збирання врожаю майже на 10 днів пізніше, ніж у минулому сезоні, що викликано більш пізніми термінами дозрівання даних фруктів через несприятливі погодні умови.

Ціни на перші партії ранніх яблук сорту «Женева» українські виробники встановили на рівні 15-25 грн/кг ($ 0,55-0,92 / кг), що фактично відповідає рівню цін на перші партії даних фруктів в минулому році.

За словами садівників, активність оптових покупців поки досить низька, адже раннє яблуко надходить на ринок в невеликих обсягах, більш масово ці фрукти з’являться на ринку вже в найближчі 2 тижні.

Ще однією проблемою для виробників яблук в поточному сезоні стали несприятливі погодні умови. Більшість садівників повідомили про те, що дуже великий відсоток втрат саме серед яблук ранніх і літніх сортів, які постраждали від граду. Це позначиться як на врожайності даних фруктів, так і на якості яблук. Деякі виробники, зважаючи на дуже низькі якісні характеристики ранніх яблук, змушені будуть здати практично весь урожай на переробку, оскільки градобійних яблуко має нетоварний вигляд і продати його на свіжому ринку просто неможливо.

При цьому, більшість українських виробників сподіваються, що попит в даному сегменті почне підвищуватися, коли в продаж почнуть надходити більш дорогі яблука осінніх сортів, які придатні для закладки на зберігання.


Залишити коментар