Пт. 26 Квітня 2024

Українська компанія планує продавати органічну лохину в Скандинавію

Холодна весна поставила під загрозу урожай лохини, проте виробники найдорожчої ягоди покладають на цей сезон неабиякі надії. Деякі з них планують експортувати лохину в інші країни. Наприклад, компанія BigBlue Organic Blueberry Farm має намір постачати лохину в Скандинавію.

Про це пише Асоціація ягідництва України.

Так, в цьому році господарство планує зосередити увагу на закордонних компаніях, адже тренд на органічну продукцію продовжує набирати обертів по всьому світу. Зокрема в Британії і Нідерландах відсоток органічної продукції вже складає 5%, а в Німеччині досягає 15%.

Зараз компанія домовляється про поставку першої пробної партії органічної лохини до Скандинавії.

«Ми вирішили працювати не з холсейлерами, що купують просто лохину, а з компаніями, які купують саме органічну ягоду. За три роки роботи на конвенційному ринками виявили, що нам він не дуже цікавий в плані ціноутворення і додаткових умов», – зізнається Олег Науменко.

Першу партію зібраної лохини компанія продає в Україні за діючими контрактами в роздрібних мережах, продовжує працювати з кінцевим споживачем, додавши цього року своєрідну «фішку»: невеликі немережеві магазини «біля дому» сімейного типу.

«Це такі магазини, де клієнт особисто знайомий з господарем, може поговорити з ним і випити кави, і господар від себе особисто може порекомендувати той чи інший товар. Адже органічний ринок – не лише про виробництво та продажі, а й про спілкування», – зазначив Олег Науменко.

 

 


Залишити коментар