Вт. 16 Квітня 2024

Молоко з майже 200 господарств перевіряють з допомогою новітніх технологій

Вже 13 областей України є учасниками пілотного проекту “Молочний модуль”. Він передбачає перевірку молока з господарств і пунктів заготівлі за допомогою ІТ-технологій. Вони спрощують визначення контролю і якості продукції, пише SEEDS.

ІТ-платформа вже функціонує у Київській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій, Полтавській, Тернопільській, Миколаївській, Херсонській, Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Волинській та Рівненській областях. У майбутньому Держпродспоживслужба хоче доєднати до “Молочного модуля” всі регіони країни.

Пілотний проект стартував в 2019 році. Розробки ІТ-спеціалістів дозволяють аналізувати показники якості молока, отримувати середні показники й інформувати відповідні відомства, якщо гранично допустимі норми перевищені, відправляти необхідну інформацію на молокопереробні заводи.

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, наразі важливо отримати відгуки тих спеціалістів, які користувалися новими можливостями. Це дозволить зробити роботу програмного забезпечення ще ефективнішою.


Залишити коментар