Чт. 25 Квітня 2024

Експерт пояснив, коли варто чекати зростання ціни на цукор

Ціни на цукор наразі утримуються на одному рівні, можна говорити про тимчасову стабілізацію вартості цієї продукції. Про це журналістам видання ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин.

«Наскільки я знаю, Міністерство економіки вже провело перерозподіл квот і на цукор-сирець в тому числі, і, як наслідок, за останній місяць ціна на цукор в Україні практично не змінилася. На мою думку, припинилося зростання цін на цукор. За останній місяць ціна цукру не зріс. Він в тій же ціні, яка була і в травні 2021 року», – сказав експерт.

Проте економіст зауважив, що вартість цукру може змінитися. Українцям слід очікувати стрибка цін. Усе через сезон закруток.

«Я думаю, в липні-серпні ціна на цукор ще буде рости в зв’язку з сезоном закруток, але потім ціна зупиниться. І будемо трепетно ​​чекати жовтня, коли нам скажуть, якою буде ціна нового врожаю цукру. Маркетинговий рік по цукру починається в жовтні, а в кінці листопада закінчується етап переробки цукру попереднього врожаю, і ми з вами цілий рік їмо той цукор, який був проведений в листопаді попереднього року», – сказав економіст.


Залишити коментар