Пт. 26 Квітня 2024

На Херсонщині фермер заявив про четвертий підпал його врожаю

Неподалік села Красне на Херсонщині у неділю, 3 липня, спалахнуло поле ячменю. Рятувальники і дві пожежні команди ліквідовували загоряння приблизно годину. Проте 4,5 гектара зернових знищило полум’я. Про пожежу інформує місцеве видання “Херсон Типовий”.

Власник землі заявив, що пожежа виникла через навмисний підпал. Хто і чому підпалив врожай наразі невідомо. Проте нещодавно рятувальники ліквідовували пожежу на інших земельних ділянках цього аграрія. Тоді хтось підпалив три поля під Новомиколаївкою в один день.

Минулого разу після гасіння пожежі на місці виявили дерев’яні конструкції у вигляді трикутників, до яких було під’єднане скло. Поряд валялася пляшка з-під бензину. Хто й за що міг помститися аграїю, з’ясовує поліція.

Ще одна пожежа на полі в Херсонській області трапилася в неділю, 4 липня. Про це інформує обласне управління ДСНС України в області.

“4 липня о 17:45 на номер Служби 101 смт Високопілля надійшло повідомлення про загорання пшеничного поля за межами селища. На місце події виїхав черговий розрахунок 2-го Державного пожежно-рятувального посту. По прибуттю рятувальники побачили на полі два трактори, що належать цьому фермерському господарству. Працівники, проорюючи смугу, намагались відбити поле від вогню. Вогнеборці приступили до ліквідації пожежі та вже о 18:20 її ліквідували. Вогнем знищено 1 га пшениці, проте частину поля вдалось врятувати”, – інформують у відомстві.

 


Залишити коментар