Пт. 29 Березня 2024

Експерти пояснили ситуацію з цінами на малину

На поточному тижні в Україні помітно знизилися ціни на малину, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Негативну цінову динаміку в даному сегменті виробники пов’язують зі збільшенням пропозиції малини на ринку. Нагадаємо, протягом попереднього тижня пропозиція ягоди було досить обмеженою, оскільки лише поодинокі господарства приступили до збирання врожаю.

Так, наразі оптові партії малини надходять у продаж по 60-120 грн / кг ($ 2,19-4,38 / кг), що в середньому на 48% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Основною причиною такого стрімкого зниження цін на місцеву малину українські садівники називають збільшення пропозиції даної ягоди на ринку. Оскільки на сьогоднішній день практично всі господарства південних областей приступили до збору врожаю малини. Також свої корективи внесла і погода. Практично на всій території країни було тепло та сонячно. Цей чинник помітно посприяв швидкому дозріванню даної ягоди.

Але, незважаючи на стрімке зниження цін, на сьогоднішній день малина на українському ринку вартує в середньому в 1,7 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Більшість виробників вважають, що ціни в даному сегменті продовжать знижуватися і далі.


Залишити коментар