Сб. 20 Квітня 2024

ТОП-5 рецептів приготування молодої картоплі

Літо – час смакоти і пора не лише свіжих ягід і фруктів, але й молодої картоплі. Пропонуємо кілька особливих рецептів приготування цього овочу.

Обіцяємо, що вам засмакує.

Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику

Інгредієнти:

  • 450 г дрібної молодої картоплі;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 3 столові ложки меду;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 столова ложка насіння кунжуту.

Приготування:

Ретельно промийте бульбу і просушіть в друшляку. У широкій сковороді на середньому вогні розігрійте масло і викладіть картоплю в один шар. Обсмажуйте овочі під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуйте сковороду, щоб картопля готувалася рівномірно. Зсередини вона повинна стати м’якою.

Змішайте соєвий соус, мед і подрібнений часник і полийте цією сумішшю картоплю. Готуйте 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус не загусне, а готова картопля не придбає блискучу кірку. Зніміть сковороду з вогню, посипте картоплю кунжутом і добре перемішайте.

Яєчна запіканка з молодою картоплею і беконом

Інгредієнти:

  • 650 г молодої картоплі;
  • 1 чайна ложка оливкової олії;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 200 г копченого бекону;
  • 4 яйця;
  • 300 мл молока;
  • 170 мл жирних вершків;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 100 г сиру чедер;
  • кілька гілочок руколи.

Приготування:

Промийте картоплю і зішкребіть шкірку жорсткою стороною губки. Викладіть в каструлю, залийте холодною водою і варіть 10-12 хвилин після закипання води.

У сковороді розігрійте олію та обсмажте дрібно нарізану цибулю і порізаний бекон. В окремій ємності збийте яйця, молоко, вершки, сіль і перець до однорідної консистенції.

Наріжте картоплю тонкими кружечками та викладіть шарами в форму для запікання. Зверху розподіліть цибулю і бекон. Полийте вершковою сумішшю і посипте тертим сиром. Запікайте при температурі 180 °C 25-30 хвилин. Перед подачею прикрасьте руколою.

Молода картопля, тушкована у вині

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 сушених лаврових листа;
  • 200 мл сухого білого вина;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

Викладіть в сотейник миту картоплю, роздавлений часник і лаврове листя. Влийте вино, додайте масло і накрийте сковороду кришкою. Тушкуйте картоплю на середньому вогні протягом години, поки вино не випарується.

Зменште вогонь і готуйте до появи рум’яної скоринки. Періодично струшуйте і перевертайте картоплю, щоб вона обжарилася рівномірно. Перед подачею посипте сіллю.

Молода картопля варена в вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • 900 г молодої картоплі;
  • сіль — за смаком;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 180 мл жирних вершків;
  • ½ пучка кропу.

Приготування:

Промийте картоплю і злегка зішкребіть з неї шкірку жорсткою стороною губки. Великі бульби розріжте навпіл або на четвертинки.

Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і додайте приблизно ½ столової ложки солі. Доведіть воду до кипіння і варіть бульбу ще 15-20 хвилин. Готова картопля повинна легко проколюватися виделкою.

Відкиньте її на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Поставте сковороду на середній вогонь і розігрійте олію. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, постійно перемішуючи овочі. Влийте вершки і підсоліть за смаком.

Доведіть соус до кипіння, зменште вогонь і готуйте ще пару хвилин, періодично помішуючи. Додайте рубаний кріп, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Полийте соусом варену картоплю і добре перемішайте.

Молода картопля, запечена з куркою, лимоном і оливками

Інгредієнти:

  • 1 лимон;
  • 4 курячих стегенця;
  • 1 кг молодої картоплі;
  • 4 гілочки свіжого розмарину;
  • 1 пучок свіжого чебрецю;
  • 2 свіжих лаврових листа;
  • 1-2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 100 г фаршированих оливок.

Приготування:

Розріжте лимон уздовж на четвертинки. На деко викладіть лимонні часточки, стегенця, миту картоплю, розмарин, чебрець і лаврове листя. Полийте олією приправте спеціями і перемішайте. Поставте деко в розігріту до 180 °C духовку на 45 хвилин.

Потім полийте ці інгредієнти соком запеченого лимона. Товкачем або склянкою роздушіть картоплю, щоб вона краще ввібрала смак і аромат цитруса.

Джерело: UkrMedia


Залишити коментар