Пт. 19 Квітня 2024

Експерти озвучили вартість ячменю нового врожаю

На експортному ринку фуражної пшениці спостерігалася відносна стабілізація валютних цін під впливом відповідних тенденцій на світовому ринку. Водночас гривневі ціни продовжували знижуватися в портах, але менш активно. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro, пише “Куркуль”.

«Скорочення кількості пропозицій зернової призвело до підвищення цін окремими переробниками. Так, зростання цін з середи склало в середньому 100 грн/т, до 6200-7150 грн/т, з урахуванням вартості доставки», — зазначається  повідомленні.

Згідно з прогнозами, відносна цінова стабільність зберігатиметься.

Відносно стабільна ситуація зберігалася і на експортному ринку фуражного ячменю в портах. За інформацією, Херсонська область приступила до збирання нового урожаю ячменю. У зв’язку з цим деякі переробники почали озвучувати ціни на новий урожай до 5500 грн/т без урахування вартості доставки.

«В міру просування збиральної кампанії активність в сегменті ячменю буде збільшуватися», — прогнозують трейдери.

Темпи зниження цін на експортному ринку кукурудзи знизилися. Тиск на рівні світових цін надавали сприятливі погодні умови в США. Крім того, висока конкуренція серед імпортерів на світовому ринку, надавали відповідний тиск на ціни.

В цілому в секторі переробки спостерігалося зниження закупівельних цін з середи в середньому на 100-200 грн/т, до 7300-8200 грн/т, СРТ-підприємство.

За прогнозами, раніше сформовані тенденції будуть зберігатися.

 


Залишити коментар