Вт. 23 Квітня 2024

Оприлюднено здобутки України на експорті ягід

Українська ягода дає українцям шикарні експортні перспективи. Бо лише за чотири місяці минулого року експорт заморожених ягід з України зріс на 20%, написала на власній сторінці в соцмережі віцепрезидентка НААН України Ануш Балян.

“Експорт, наприклад, тієї ж суниці садової у 2020 році зріс вдвічі, замороженої малини – на 40%, замороженої чорниці – зберіг попередні позиції. Головними імпортерами української суниці є Польща, Німеччина, Чехія та Китай. Експорт замороженої чорниці у Піднебесну подолав позначку у 10 мільйонів доларів. Зросли інтервенції на ринки і української лохини, в середньому на 26,5% на рік. Ця ягода настільки затребувана, що виправдовує постачання її літаками”, – йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що Україна входить у топ-20 експортерів свіжих ягід. Попри пандемію, українські експортери плодів та ягід отримали на закордонних ринках виручку у понад 238 мільйонів доларів США.

Світовий попит на ягоди стрімко зростає. Органічні ягоди стали аналогом здорового харчування, невід’ємною частиною здорового способу життя.

 


Залишити коментар