Вт. 19 Березня 2024

В Україні стартував збір малини

В південних областях України дозріла малина і садівники розпочали збір ягоди. Сезон реалізації малини цього року стартував із запізненням – на це вплинули несприятливі погодні умови, пише East Fruit.

Так, наразі садівники південних регіонів пропонують малину по 140-200 грн / кг ($ 5,15-7,35 / кг) залежно від якості. Як відзначають виробники, поки до збору врожаю малини приступили лише поодинокі господарства. При цьому вони пропонують до продажу лише невеликі партії ягоди. Більш масово, за прогнозами учасників ринку, малина почне надходити в продаж після 10 липня.

У цей же період торік сезон малини в Україні вже був в самому розпалі. Ціни на ягоду коливалися від 50 до 80 грн / кг ($ 1,84-2,94 / кг), що в середньому в 1,6 рази дешевше, ніж зараз.

Встановити більш високі ціни садівникам вдалося за рахунок порівняно невеликої пропозиції на ринку, оскільки через прохолодну дощову погоду дозрівання малини в господарствах центральних і західних областей дещо сповільнилося. При цьому попит на ягоду досить високий, що також надає підтримку цінам.


Залишити коментар