Пт. 29 Березня 2024

В Україні визначили корів з найвищою життєвою продуктивністю

В Україні існують стереотипи, що високопродуктивні корови мають коротку тривалість життя, в стаді вона досягає 2-3 лактацій. Проте все вирішують умови утримання, високий рівень ветеринарної допомоги вказують на те, що в українські фермери можуть утримувати корів-рекордсменок. Про це інформують на сайті Асоціації виробників молока.

“Цього року ми започаткували нову номінацію у конкурсі «Молочні рекорди України» – «Найвища пожиттєва продуктивність» : шукаємо корівок, які живуть і продовжують працювати в стаді понад 8-10 лактацій, при цьому дають рекордні надої, – йдеться у повідомленні.

Результати конкурсу оголосили під час XIV Міжнародного молочного конгресу. Цього року переможницями стали три корівки з двох господарств:

  • перша – Бекманія з ТОВ «Агрофірма “Пісчанська”», Харківська обл., 11 лактацій, 119 811 кг молока;
  • друга та третя – Жакетка і Боева – це дві корівки одного і того самого підприємства, СТОВ «Промінь», Миколаївська обл., 9 лактацій, 99 636 кг молока та 7 лактацій, 95 533 кг молока відповідно.

«Віримо в те, що в Україні є ще багато господарств, які мають схожі досягнення. Сподіваємося наступного року нагороджувати вже не ТОП-3, а ТОП-10 корівок-рекордисток, які дали більше 200 т молока. Тому всіх запрошуємо брати участь. Впевнені, що дотягнемося скоро і до рекорду США, чия корівка-рекордистка дала понад 300 т молока», – зазначила під час нагородження Ганна Лавренюк, генеральний директор Асоціації виробників молока.

Експертна рада Консультаційного центру Асоціації виробників молока та команда Міжнародного молочного конгресу НАГОЛОШУЮТЬ, що традиція відзначення кращих підприємств та корів-рекордисток відтепер буде постійною.

“Тому просимо звертати увагу, не боятися, номінувати себе і підтверджувати те, що в Україні є флагмани молочного скотарства, досвід яких варто переймати!” – зазначають в Асоціації виробників молока.


Залишити коментар