Пт. 26 Квітня 2024

Понищений виноград і абрикоси: селяни на Сумщині нарікають на хімікати з сусідніх полів (відео)

Жителі села Пушкарівка неподалік від міста Суми вважають, що їхні фруктові дерева й кущі осипалися через вплив хімікатів, якими обробляли поле місцевого фермерського господарства. Окрім цього, селяни запевнили журналістів “Суспільного”, що фермер ніколи не попереджає їх про внесення хімікатів, робить це за вітряної погоди.

“Виноград покрутився. І все листя ось лежить. А тоді вийшла полоть я через два дні. Думаю, що таке, я не зрозуміла, що одразу після цього у мене органи дихання почали пекти, а воно випаровування пішло, і на нашу сторону вітер подув”, – каже місцева жителька Людмила Шкуріна.

У аграрія, власника товариства “Агро Інвест Нова” Древаля є свої аргументи стосовно цієї ситуації. Він пояснює, що працює на цій територій 7 років, про дату обприскування місцевих попереджає, робить відступ від межі.

“У нас виходить два метри від дороги на полі бур’ян не побризканий, дорога не побризкана, все там росте, і від дороги до їхніх городів вся рослинність цвіте і пахне. Дерева стоять – теж вони всі нормальні, зелені. Якщо комусь нанесена шкода – треба ж її показати. Як мені пояснили, коли я до них приїжджав – “це ми працюємо на випередження, щоб не погоріло”. Ніхто на городи свої не пускає, збитки не показують, тільки розмовляють і все. Поле знаходиться за межами населеного пункту, згідно усіх стандартів, ми працюємо на полях, які за межами населеного пункту, коли немає вітру і в нічний час”, – розповів Древаль.

Подробиці конфлікту – у відеосюжеті.

 


Залишити коментар