Чт. 25 Квітня 2024

Синоптики повідомили, коли в Україні чекати на літню спеку

В Україні прогнозують різку зміну погоди. Українці нарешті зможуть насолодитися справжньою літньою спекою. Про це на своїй сторінці в соцмережі інформує синоптикиня Наталка Діденко.

“Одразу попереджаю, що з неділі-понеділка в Україну заходить справжня літня спека, +28+33 градуси і вище, – повідомила синоптикиня.

Вона зазначила, що в суботу, 19 червня, в Україні буде тепло, до спеки. Впродовж дня стовпчики термометрів досягатимуть +25+30 градусів. Трохи свіжіше повітря очікується на південному заході України – від Одещини через Чернівецьку область до навколокарпатських областей, +20+25 градусів.

На вихідні у деяких областях України пройдуть опади.

“Дощі у суботу пройдуть в західних областях, з обіду опади просунуться далі, в східному напрямку. Дощі супроводжуватимуться грозами, подекуди сильними зливами, шквалом та навіть градом! Лише на Сході, на Сумщині – без істотних опадів завтра.

У неділю, 20 червня, на Зелену неділю, у більшості наших областей градуси будуть височенькими, +26+31 градус. У Чернівецькій, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській областях та місцями на Одещині +20+25 градусів. Дощі на Трійцю пройдуть на Заході, Півдні та подекуди в центральних областях України. У північній частині та на Сході України – без суттєвих опадів.

У Києві в суботу дощі більш ймовірні в другій половині дня. Під час дощів – грози, можливі шквали та град. На Трійцю у столиці очікується суха сонячна погода”, – повідомила синоптикиня.

 

 


Залишити коментар