Пт. 29 Березня 2024

Навіщо КНР закупилася субпродуктами кримської птиці на рік вперед

За підсумками візиту до Криму делегації з КНР китайські партнери викупили на півострові річний обсяг виробництва субпродуктів з птиці – курячих лап, голів і ший. Про це повідомляє kafanews, пише agronews.ua.

– Ці продукти в великому обсязі і на постійній основі йдуть в Китай, – розповіла Слуцька, в.о. директора Південного регіонального центру підтримки експорту. – І на рік вперед викуплені курячі субпродукти у кримських виробників.

Відомо, що в китайській традиційній кухні ці частини домашньої птиці вважаються делікатесом і користуються підвищеним попитом. Саме кримська продукція відповідає високим вимогам стандартів КНР.

– Ця продукція повинна бути найвищої якості, без жовтизни, без синюшних плям, з кігтиками. Саме кримська продукція відповідає цим вимогам преміальної якості, – розповіла експерт.

За даними міністерства сільського господарства Криму, з початку року обсяг експорту сільськогосподарської продукції з Криму склав 7 мільйонів доларів. До кінця року на зовнішні ринки продукція агро-промислового комплексу республіки буде експортована на суму не менше 12 мільйонів доларів. Крім перерахованих країн кримську сільськогосподарську продукцію купують Лівія, Саудівська Аравія, Туреччина, Арабські Емірати, Судан і Нігерія.


Залишити коментар