Пт. 29 Березня 2024

На Черкащині чоловік відповідатиме за масштабне забруднення земель

На Черкащині місцевого жителя звинувачують у масштабному забрудненні та псуванні земель. Серед іншого, чоловік зберігав небезпечні відходи під відкритим небом. Про це поінформувала Служба безпеки України.

За даними досудового слідства, у 2020 році житель міста Городище уклав договір з комерсантами на постачання небезпечних промислових відходів виробництва для власних потреб. Він придбав понад 500 тонн картонно-паперових відходів для виготовлення палетів. Зловмисник зберігав токсичні речовини на земельній ділянці без відповідної на те дозвільної документації.

Звалище знаходилось на території колишнього заводу, а небезпечні відходи зберігав під відкритим небом. За висновками експертів, дії чоловіка призвели до тяжких наслідків із забруднення та псування земель. Судово-екологічна експертиза підтвердила суму завданих державі мільйонних збитків.

У межах кримінального провадження ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Викриття протиправної діяльності проводилося спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом Смілянської окружної прокуратури.


Залишити коментар