Чт. 28 Березня 2024

Ювелірне доїння і гурти екскурсантів: подружжя з Київщини поділилося досвідом утримання віслючої ферми (відео)

Світлана та Володимир Васильєви тримають віслючу ферму на Київщині. Вони збувають не лише дороговартісне віслюче молоко, а й проводять екскурсії на господарстві усім охочим. Своїм фермерським досвідом подружжя поділилося з журналістами ТСН.

Жінка розповідає, що зараз вона визнала, що тоді була неправою та підтримує чоловіка. Так сім’я юристів подалася у фермерство. Виявилось, що попит на віслюче молоко шалений. Вартість літри такого молока – тисяча гривень. Але доїти – справа ювелірна. Спільними зусиллями ми надоїли аж склянку молока. І це норма. Така склянка коштує 150 грн. На смак воно дуже солодке, а ще кажуть – цілюще.

Продаж молока – це половина надходжень. Ще чверть дає туризм. Вхід 200 гривень. І в перший рік роботи ферми на вихідні тут вже був натовп. Заробляють фермери також і на дегустації молока.

Варто на початку мати 2-3 віслюків, які вже дають молоко. Ціна осла – до 15 тисяч гривень. Зараз їх у Володимира півсотні. На місяць ферма потребує 100 тисяч гривень. Але на молоці фермери заробляють 210 тисяч гривень. Ще 100 тисяч гривень на місяць дає туризм. Ще кількадесят тисяч – заробляють, продаючи косметику на основі ослиної сироватки.

Загалом клопоту з цими тваринами небагато. І головне, якщо ви наважитесь відкрити свою віслючу ферму, знайте, що в Україні інших конкурентів, крім Володимира, поки немає.

 


Залишити коментар