Пт. 29 Березня 2024

Через великі обсяги імпорту українська картопля майже не з’являється на прилавках

Національні виробники схвильовані складнощами з реалізацією української картоплі на внутрішньому ринку. Вітчизняний продукт з полиць супермаркетів витісняє імпортна картопля. На цій проблемі у Фейсбуці наголошує Сергій Рибалко.

Він зауважує, що українську картоплю вимушені збувати за ціною, нижчою від собівартості.

“Справа в тому, що мережі супермаркетів закуповують великі партії імпортної картоплі закордоном, ціна якої – 25-30 гривень. Зрозуміло, що поки її не продадуть, дешева українська картопля не з’явиться на прилавках.

Маючи якісний український товар, ми робимо його експорт до Білорусі, а от потрапити на власні ринки не можемо. Цінник тої вітчизяної картоплі, яка все ж потрапила на полиці, вимушено високий, оскільки залишається нерозпроданим завезений продукт. Відповідно збут нашої картоплі мінімальний”, – стверджує Сергій Рибалко.

На його думку, змінити ситуацію на краще можуть тільки помірковані рішення уряду.

“Наші сусіди, Молдова та Білорусь, на період збирання картоплі обмежують ввіз картоплі. Не маючи можливості експортувати, ми фактично закриті на власному ринку. Натомість зарубіжні виробники мають всі дозволи на ввіз.

Українські виробники картоплі неодноразово обговорбювали цю тему з супермаркетами, завжди попереджаючи про дати можливої поставки власної молодої та свіжої картоплі.

Було б чудово, якби і наш уряд захищав національного виробника квотами на ввіз закордонного продукту”, – переконаний пан Рибалко.


Залишити коментар