Чт. 25 Квітня 2024

В Україні подешевіла капуста нового урожаю

Придбати ранню капусту нового урожаю можна дешевше – ціни на цей овоч знизился. Про це інформують експерти проекту “АПК інформ: овочі і фрукти”. Таку ситуацію з цінами спеціалісти пояснюють зі збільшенням пропозицій ранньої капусти від місцевих аграріїв.

За словами фермерів, через рясні дощі на більшій частині території країни вже знизилася якість білокачанної капусти нового врожаю. Підвищена вологість і рясні опади негативно позначилися на якості даної продукції, в результаті капуста почала тріскатися. При цьому, представники оптових компаній уже почали відмовлятися від закупівель великих партій через невисокі якісні характеристики.

Як наслідок, сьогодні більшість виробників пропонують ранню капусту по 2-4 грн / кг ($ 0,07-0,15 / кг), що в середньому на 33% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Також варто відзначити, що рання капуста в Україні зараз вартує приблизно на 26% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, ключові гравці ринку не виключають подальшого зниження цін в даному сегменті, оскільки пропозиція капусти на ринку буде збільшуватися, а якість продукції, що поставляється не завжди влаштовує споживачів.


Залишити коментар