Чт. 25 Квітня 2024

В Україні стартує процес інвентаризації лісів

Про запуск процесу інвентаризації лісів повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду. В Кабміні затверджують порядок використання коштів для цього на найближчі чотири роки, пише “Укрінформ”.

«Не менш важливе питання – це інвентаризація лісів. Ми затверджуємо порядок використання коштів, аби в повній мірі провести цю інвентаризацію за наступні чотири роки. На цей рік передбачається майже 20 мільйонів гривень», – заявив Шмигаль.

За його словами, таку масштабну реформу запустили вперше, вона дасть можливість зрозуміти, скільки ж таки в Україні лісів, яка їхня якість.

«Ми запроваджуємо цифровізацію, аби знищити всі можливі корупційні фактори, і вже зараз запускаємо бета-тестування двох найбільших послуг щодо лісової галузі в цифровому вигляді: отримання лісорубного квитка та сертифіката про походження лісоматеріалів», – додав Шмигаль.

Він також нагадав про те, що в Україні найближчим часом планується висадити близько 1 мільярда дерев, адже таке завдання поставив Президент.

 


Залишити коментар