Чт. 28 Березня 2024

Україну накриє циклон із грозами

В понеділок, 14 червня, в центральних і південних регіонах України синоптики прогнозують грози, вдень подекуди град і шквали. В країні оголошено І рівень небезпечності (жовтий). 

Про грозові дощі 14 червня заявляє на своїй сторінці у Фейсбуці і синоптикиня Наталка Діденко, вона пояснює, що над південною частиною України перебуватиме циклон. Він буде своєрідною базою для атмосферних фронтів, які в Україні знову організують короткочасні грозові дощі.

Як стверджує Діденко, менша ймовірність опадів буде завтра хіба що на Волині, Рівненщині, Львівщині (постарається західний антициклон Yona) та в Приазов’ї.

“Найпрохолоднішою виявиться західна частина України включно, звичайно ж, із Карпатами.

Протягом дня в наших західних областях передбачається +14+19 градусів, в Карпатах +11+15 градусів, на високогір’ї місцями +5+8 градусів.

У північних, центральних областях України очікується у понеділок +19+24 градуси.

У південній частині, яка також частково потрапить у свіжішу зону – від +18+20 градусів на Одещині до +25 градусів на Запоріжжі.

На Сході України буде найтепліше, +22+27 градусів.

У Києві 14-го червня температура повітря обіцяє бути комфортною, протягом дня +20+23 градуси. У вівторок у столиці вже до +26 градусів.

Дощі, короткочасні, з грозами та поривчастим вітром, на початку тижня – очікуються!”, – пише синоптикиня.


Залишити коментар