Вт. 16 Квітня 2024

Жителі села неподалік Чернігова перекрили трасу, щоб відстояти пасовище (відео)

Мешканці села Новоселівки разом із плакатами в руках перекрили трасу міжнародного значення, аби захистити територію пасовиська. Кілька місяців тому під час сесії громади пасовище розділили на дві частини. Селяни вважають, що меншу з них керівники ОТГ хочуть віддати приближеним особам.

Як інформує Суспільне, територія пасовища становить 48 гектарів. Права випасати на лузі худобу люди домагаються вже 7 років.

Місцева мешканка Галина Сулім розказала журналістам, що селяни домоглися перемоги і навіть оформили право постійного користування, але якась людина вийшла на Верховний суд і скасувала право постійного користування.

“Але Верховний суд не скасував кадастровий номер і не скасував площі і коли прийшло сюди це рішення геокадастр вирішив змінити цільове призначення, тобто це не пасовище, а стали пахотні землі”.

Тепер замість однієї ділянки на 48 гектарів, тут дві суміжні площею 34 і 14 гектарів відповідно. Селяни хвилюються, що меншу ділянку роздадуть особам, які наближені до очільників громади.

Подробиці конфлікту в ОТГ – на відео.


Залишити коментар