Пт. 19 Квітня 2024

Топ-5 рецептів маринаду для смачного шашлику

Надворі літо, отже час збиратися компанією і вирушати на пікнік. А які ж посиденьки на природі без шашлику. Ми підготували для вас топ-5 маринадів для приготування шашлику. Мясо буде настільки смачним, що друзі випрошуватимуть рецепт.

Рецепт італійського маринаду для шашлику

Цей маринад ідеально пасує до червоного м’яса. Час маринування – 5-8 годин.

Ретельно перемішайте склянку білого вина, оливкову олію за смаком, сік одного лимона з прованськими травами, чорним перцем горошком та сіллю. Дві середніх цибулини наріжте кільцями та додайте до готової суміші разом з кілограмом порубаного м’яса.

Маринад для шашлику з курки на кефірі

На один кілограм курячого м’яса (стегенця або грудки), знадобиться 250 мл кефіру (жирність – 3%), 3 головки ріпчастої цибулі, петрушка, сіль, перець і спеції за смаком. М’ясо вимити, дати просушитись, нарізати невеликими шматками. Нашаткувати цибулю кільцями, змішати його з м’ясом. Додати спеції і сіль за смаком, залити суміш кефіром.

Маринувати м’ясо слід 3-4 години. Після першої години краще прибрати його в холодильник.

Маринад з лимону та цибулі

Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з крупною сіллю і перемішайте з м’ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м’ясо з цибулею.

Залиште маринуватися на 5 – 10 годин.

Маринад з ківі

Половину стиглого ківі очистіть, а м’якоть розімніть до отримання однорідного пюре. Змішайте пюре з ківі з однією склянкою рослинного масла, додайте 1/2 ч. ложки меленого кумина, 1 ч. ложку меленого коріандру і 20 гр. дрібно посіченої зелені петрушки.

Маринуйте м’ясо 1 – 3 години в прохолодному місці.

Маринад для рибного шашлику

Маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби. Час маринування – 1-2 години.

На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубці часнику і дрібно порубайте невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії.

Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.


Залишити коментар