Пт. 26 Квітня 2024

Підприємниці зі східних областей України переймали досвід у фермерів зі Львівщини

Тридцять жінок із Донецької та Луганської областей відвідали фермерські господарства, кооперативи, підприємства туристичного, текстильного напрямків, з виготовлення косметики, якими переважно керують жінки.

Навчальний тур для підприємниць та самозайнятих жінок за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) громадська організація “Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу”, йдеться на сторінці проекту в соцмережах.

Підприємець Микола Стецьків у селі Раківці ділився досвідом вирощування полуниці. Микола розповів про свій шлях у бізнесі: після повернення з АТО почав розвивати цей напрямок, зараз вирощує полуницю у теплицях та відкритому ґрунті, клієнти можуть замовити доставку ягід додому, оформити передплату наперед або самі зібрати врожай на полі.

У селі Заболотці Львівської області учасниці поїздки дізналися про молочний кооператив “Покрова”. Щоб не здавати молоко за низькою ціною гуртовим покупцям, жителі села об’єдналися у кооператив. Селяни звідси не їдуть на заробітки, а заробляють на виробництві молочних продуктів. Зараз будують молокопереробний завод.

“В усіх господарствах та підприємствах наші групи зустрічали власники бізнесу, ділилися досвідом, – розповіла голова ГО “Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу”, керівниця проєкту Лариса Бичкова. – Найважливіше, що підприємниці зі Східної України, не лише дізналися про досвід колег, а й отримали натхнення для подальшого розвитку. Такі приклади успішних бізнесів дуже мотивують до подальшого розвитку. Вірю, що наші жінки використають знання з тренінгів та досвід почутого й побаченого для розвитку своїх бізнесів у Донецькій та Луганській областях”.


Залишити коментар