Пт. 26 Квітня 2024

Пасічники пояснили, як холодна весна вплине на врожай меду в 2021 році

Несприятливі погодні умови трьох місяців весни не стануть на заваді отриманню хорошого врожаю меду. Бджолярі мають сподівання, що невдовзі добре квітнутимуть акація та липа. Стануть в нагоді і короткочасні дощі при теплій погоді, бо за таких обставин добре виділяється нектар.

У цьому переконаний бджоляр та співвласник Бджоло Садиби «Знатний Мед» Валерій Курейко, пише “Kurkul.com”. Окрім цього пасічник зазначає, що в поточному році медоносні культури засіяли на більшій площі земель.

“Через попит на соняшникову олію, посіви соняшника у 2021 р. можуть досягнути рекордних 7 млн га. Гречки теж посіяли більше, ніж минулого року (150 тис. га) — через скорочення імпорту із сусідніх країн та в результаті державної підтримки аграріїв по цій культурі. Тому можна зібрати хороший врожай меду, головне, щоб була достатня кількість бджолосімей, а самі сім’ї були достатньо сильними на момент головного медозбору», — зазначив Валерій Курейко.

Втім незвично холодна весна дещо вплинула на догляд за бджолами: бджолярі мусили підгодовувати комах. Також пасічники зіткнулися з дефіцитом бджолопакетів.

 


Залишити коментар