Ср. 24 Квітня 2024

В уряді вважають, що 6 мільйонів гектарів земель потребують консервації

Більше 6 гектарів українських земель потребують консервації. Особливо ризикованою зоною для землеробства є південь країни. Про це на всеукраїнському форумі “Україна 30. Екологія” заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Він зокрема акцентував увагу на значній деградацій земель. Серед інших проблем, міністр виділив водну ерозію.

«Сьогодні понад 6 млн га земель сільськогосподарського призначення потребують консервації. Якщо ми не відпрацюємо механізм, ми втратимо велику кількість родючих земель. У нашому законопроекті 2194 він прописаний, і найближчі 3 місяці Кабінет Міністрів України ухвалить відповідну постанову. Відбуватиметься консервація землі на основі аналізу ґрунтів, супутникового моніторингу. Вся інформація відображатиметься в нашому геопорталі відкритих даних», – сказав Роман Лещенко.

Урядовець зауважив, що Україні вкрай необхідно реагувати на ці виклики, інакше сільське господарство України позбудеться лідерських позицій.

“Сьогодні 2/3 нашої території фактично розташовані в зоні ризикованого землеробства. Критичними точками протягом останніх років для нас є липень та серпень. Торік у деяких областях впродовж чотирьох календарних місяців взагалі не було опадів”, – пояснив Лещенко.

 


Залишити коментар