Ср. 24 Квітня 2024

Урядовець розповів, як змінюватиметься агроринок за наступні десять років

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко проаналізував стратегії розвитку вітчизняного агроринку на найближчі десять років. Обговорення відбулося у рамках VI Міжнародної аграрної конференція Grain Ukraine. Про це інформує інформаційно-аналітичний портал АПК України.

Роман Лещенко акцентував увагу на тому, що стратегія аграрного сектору до 2030 року, яка вже затверджена Урядом, гнучка і її реалізація потребує діалогу.

«Через 10 років ми бачимо країну з правом громадян на володіння та розпорядження землею, відновленим зрошенням та дренажем, розбудованою інфраструктурою, розвиненим органічним виробництвом, вдосконаленими стандартами безпеки харчових продуктів. А також із усуненням існуючих недоліків системи оподаткування сільськогосподарського сектору, подовженням ланцюга створення доданої вартості, із сформованими перевагами для експорту продукції з високою доданою вартістю. І, звичайно, Міністерством, яке займається політикою і розвитком агросектору, а не управлінням державними підприємствами та створенням бюрократії», – зазначив Роман Лещенко.

 


Залишити коментар