Пт. 26 Квітня 2024

У селі на Дніпропетровщині створять кооператив із виготовлення цукатів

Громада села Маломиколаївка на Дніпротеровщині запланували створення кооперативу з виготовлення цукатів. Люди сподіваються, що перші ласощі можна буде скоштувати вже у 2022 році. Селяни хочуть, щоб фірмовими смаколиками їхнього кооперативу стали цукати з гарбуза.

Староста Петрівського старостинського округу, до якого належить село Маломиколаївка, Світлана Гарнадко у коментарі виданню “AgroPortal” розповіла, що на створення бізнесу у громаді зважилися після перемоги у конкурсі.

«У 2020 році бізнес-проєкт із виробництва цукатів нашого села виграв у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України». За грантові 100 тис. грн Миколаївська сільска рада закупила конвекційні сушарки, овочерізки та різне кухонне обладнання, яке необхідне для виготовлення цукатів», — розповідає страроста округу.

Наразі у селі підшуковують приміщення для кооперативу та вирощують гарбузи для майбутніх цукатів.

“Перший рік попрацюємо в форматі: хто що може, робить вдома, а далі, коли розберемося з ринком збуту, визначимо обсяги виробництва, будемо кликати людей до кооперативу. Думаю, що стартуємо в 2022 році», — планує Світлана Гарнадко.

 


Залишити коментар