Пт. 19 Квітня 2024

Україна та Азербайджан підпишуть угоду, щоб відкрити нові ринки для бізнесу

Україна та Азербайджан домовились підписати Угоду з безпечності харчових продуктів, що обговорювалося під час зустрічі керівництва Держпродспоживслужби з представниками Посольства Азербайджану в Україні Ельмірою Ахундовою та делегацією Агентства харчової безпеки Азербайджану на чолі з заступником Голови Агентства Рашидом Муфасовим. Про це інформує Держпродспоживслужба.

На сьогоднішній день між Україною та Азербайджаном погоджено 12 форм ветеринарних сертифікатів на експорт з України до Азербайджану та 3 форми ветеринарних сертифікатів на імпорт з Азербайджану до України. Великим попитом в Азербайджані користується м’ясна продукція, кондитерські вироби, молоко та молочні продукти українського виробництва. Підписання міжнародної Угоди дозволить не лише зберегти існуючі обсяги торгівлі, а й відкрити нові ринки для представників бізнесу обох країн.

«Переконана, що Україна та Азербайджан мають величезний потенціал співпраці, який ми обов’язково реалізуємо», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Під час зустрічі були обговорені ключові напрямки двостороннього співробітництва. Учасники домовилися про обмін досвідом та тісну комунікацію для оперативного вирішення питань, які виникають в рамках двосторонньої співпраці.

 


Залишити коментар