Пт. 29 Березня 2024

Іноземці розробили добавку до коров’ячого корму, яка позитивно вплине на стан довкілля

Компанія Mootral представила інноваційну добавку для корму для корів. Розробили її швейцарські та британські спеціалісти завдяки поєднанню екстрактів часнику та цитрусових. Коли суміш потрапляє в організм тварин, у їхніх шлунках новітня добавка унеможливлює утворення метану.

У такий спосіб розробники прагнуть покращити стан довкілля, а також посприяти фермерам у заробітку. Про це пише “Громадське” з посиланням на генерального директора Mootral Томас Хафнер у коментарі CNN Business.

Як вказує видання, зараз у світі налічується понад 1,4 мільярда корів, а на тваринництво припадає майже 10% всіх шкідливих викидів в атмосферу. Все через метан, що виділяють тварини.

Розроблена добавка покликана знизити ці викиди. Зараз її тестують кілька ферм в Англії. Результати дають надію — викиди скоротилися в кілька разів.

Якби всі корови у світі їли цю добавку, скорочення могло б бути еквівалентно зникненню з доріг Європи понад 300 мільйонів автомобілів, вказує CNN Business.

За словами Хафнера, добавка не тільки допомагає фермерам знизити викиди, а й навіть заробити. Річ у тім, що так вони заробляють «вуглецеві кредити», які потім можуть продавати більшим компаніям, отримуючи з цього прибуток.

Зазначимо, що вуглецевий кредит — це дозвіл на виділення парникових газів. Порушуючи допустимий обсяг, компанії доведеться платити величезні штрафи, тому часто фірми викуповують такі кредити у більш екологічних виробництв.

Тепер Mootral хоче запропонувати добавку фермерам в США. Також її дію перевірять на іншій рогатій худобі, а не тільки на коровах.


Залишити коментар