Сб. 27 Квітня 2024

Кабмін підвищив максимальну ціну на бензин і дизпальне

Кабінет міністрів підвищив приблизно на 0,60 грн максимальну ціну на бензин і дизельне пальне. Відповідну постанову про розрахунок середньої ціни прийнято на засіданні уряду. Про це пише “Ліга. Новости”.

Кабмін вніс зміни до порядку розрахунку середньої ціни на ДП і бензин. За даними Інтерфакс-Україна, у підсумку це підвищить вартість бензину на 0,56 грн/л, а ДП – на 0,62 грн/л. Тепер ціну розраховуватимуть на підставі низки витрат, офіційного курсу валют і суми митних платежів, йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Згідно зі змінами, середню вартість дизельного пального (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) Міністерство економіки тепер визначає на підставі розрахунків НАК “Нафтогаз України”. На формування ціни впливають дані інформагентства Platts CIF NWE за попередні 10 днів, суми митних платежів і офіційний курс валют НБУ. Також на це впливають логістичні витрати за контрактом у розмірі $27/тонна.

“Встановлення граничного рівня надбавок спрямоване на недопущення маніпуляцій цінами, стабілізацію ринку і прозорого механізму ціноутворення. Водночас практика показала необхідність уточнення механізму розрахунку середньої вартість 1 літра ДП і бензинів”, – йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.


Залишити коментар