Теплична редиска коштує майже в 6 разів дорожче, ніж минулого року
Нині на Закарпатті триває пік урожаю тепличної редиски. Цей коренеплід продають по 13-15 грн за пучок, тоді як минулого року, через локдаун, був історичний мінімум цін — 2,5 грн за пучок. Про це інформує 0312.ua
«Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять – двадцять п’ять пучків митої редиски. Здаю по 9 гривень за пучок», — розповіла фермерка Христина Санто з села Велика Добронь, де традиційно редиску вирощують найбільше на Закарпатті.
Редиска в теплиці росте дев’ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні.
«Аби врожай був плідним поливаємо коренеплід тричі на тиждень», — поділилася фермерка.
У господарки парник з редискою має 0,4 га землі. Вона зазначила, що овоч не вибагливий. Йому навіть не заважає бур’ян. Під час збору редиску фасують у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.
Продавці прогнозують, що після Великодня ціни знизяться, адже на ринку з’явиться редиска ґрунтова.
Залишити коментар