Пт. 19 Квітня 2024

В Україні за рік подешевшали свинина та курятина

З листопада 2019 р. по листопад 2020 р. в Україні свинина подешевшала на 1,6%, куряче філе — на 13%, курятина у тушках — на 9,2%. Інші товари тваринного походження подорожчали.

Про це інформує Державна служба статистики.

Так, листопаді 2020 р. ціни на продукти тваринного походження змінилися таким чином:

сало — 77,74 грн/кг (на 4% дорожче, ніж у листопаді 2019 р.);

яловичина — 144,16 грн/кг (на 9,2% дорожче);

ковбаса варена першого ґатунку — 103,89 грн/кг (на 6% дорожче);

морожена риба — 80,97 грн/кг (на 2,7% дорожче);

яйця — 23,71 грн/10 шт. (на 13,3% дорожче).

Також за вказаний період молоко пастеризоване жирністю до 2,6% зросло у ціні на 0,7% (до 25,39 грн/кг); сири м’які жирні — на 5,3% (до 110,26 грн/кг); сметана жирністю до 15% — на 4% (до 63,47 грн/кг); вершкове масло — на 4,4% (до 44,06 грн/200 г).


Залишити коментар